De sessies in 2017 zagen er als volgt uit. Wilt u meer weten over het congres in 2018? Laat dan uw gegevens achter >

Anita Klaver
Keuzesessie 2
15:15 - 16:15

Agile werken: Beoordelen en belonen

Organisaties veranderen in hoog tempo, want flexibiliteit en wendbaarheid staan centraal. De lijn-staf hiërarchie wordt een matrix- of netwerkstructuur wel of niet met vormen van zelforganisatie, functies worden rollen en medewerkers met een vast contract werken zij aan zij met collega’s die zijn ingehuurd.

En dus beginnen traditionele wijze van afspraken maken en beoordelen te wringen. Niet voor niets wordt steeds vaker de roep gehoord met beoordelen te stoppen. Maar wat komt er voor in de plaats en hoe ga je dan om met beoordelingsafhankelijk belonen?

Wilma van Vuuren

HR-professional, zowel als consultant als projectmanager. Expertise in het ontwikkelen en implementeren van een samenhangend pakket van HR-instrumenten, gericht op de besturing van de organisatie. Gastdocent voor Masterclasses ‘Bouwstenen voor een Effectieve HR cyclus’ en ‘Functiebeschrijving en Functiewaardering’.

Wim van Beem

Wim van Beem heeft vele jaren HR ervaring als HR manager in grote organisaties en als extern consultant o.a. voor KPN, Univé, Sanquin en diverse overheidsorganisaties. Sinds 2010 werkt hij voor Human Capital Group, een van van de grootste HRM adviesorganisaties in Nederland. Wim is specialist in arbeidsvoorwaarden, beloningsbeleid en performance management en geeft regelmatig workshops performance management aan leidinggevenden en medewerkers. Daarin staan stimuleren van zelfregie, ontwikkeling en beoordeling in (Agile) teams en de relatie tussen performance en beloning centraal.

Keuzesessie 2
15:15 - 16:15

Agile werken: werving, selectie & talentmanagement

In agile organisaties kunnen mensen niet alleen meer geselecteerd worden op basis van wat ze kunnen of weten, maar dient ook mee te wegen wie ze zijn en wat hen drijft. De selectiecriteria van het talent van morgen zijn wezenlijk anders dan die van vandaag. Tijdens deze sessie schetst Ralf Knegtmans 9 cruciale stappen in 3 volgordelijke fases bij de selectie van het talent van de toekomst. Je krijgt antwoorden op vragen als: Hoe weet ik of dit ‘agile’ talent past binnen de context van mijn bedrijf? Zijn er hulpmiddelen die mijn selectie kunnen objectiveren en zorgen voor een grotere voorspelbaarheid van toekomstig succes? Hoe kan ik ‘agile’ talent binnen mijn bedrijf herkennen en behouden? Hoe zorg je ervoor dat wendbaar talent zich optimaal kan ontwikkelen?

Ralf Knegtmans

Ralf Knegtmans is managing partner en mede-eigenaar van De Vroedt & Thierry, en schrijver ‘Agile Talent’. Voor zijn carrière bij De Vroedt & Thierry was Ralf Knegtmans actief als commercieel directeur van een beursgenoteerd Amerikaans bureau op het terrein van flexibele arbeid. Knegtmans studeerde rechten in Amsterdam. Daarnaast volgde hij postacademisch onderwijs aan Nyenrode Business Universiteit (bedrijfskunde) en aan het IMD te Lausanne (marketing).

Keuzesessie 2
15:15 - 16:15

Agile werken: Feedback voor continu leren

Het type uitdagingen van medewerkers verandert. Vaak is er geen pasklare oplossing voor handen, en is het nodig om ‘te proberen en te leren’ om verder te komen. Het ontvangen en geven van feedback speelt hierin een steeds grotere rol. In de workshop gaat Anita in op vragen als: waarom is feedback belangrijk in een dynamische en agile wereld, wat is er moeilijk aan feedback geven en ontvangen, hoe creëer je een feedbackcultuur en wat is de rol van HR daarbij. Anita zal ook ingaan op haar recente ervaringen met het invoeren van een feedbackproces bij Voiceworks.

Anita Klaver

Anita Klaver

Anita Klaver is als HR business partner werkzaam bij het telecom-bedrijf Voiceworks voor het change management rondom Holacracy en Agile. Voorheen was zij de internationale HR van de software, solutions en service businesses van Philips HealthTech, en vanuit die hoedanigheid de HR-trekker van Agile. Anita is gecertificeerd executive coach en doceert over organisatie-cultuur, en persoonlijk leiderschap.

Keuzesessie 2

Sorteer met learning agility voor op een onzekere maar zonnige toekomst

Weet jij hoe jouw organisatie er over pakweg 5 jaar uitziet? Waarschijnlijk niet. Toch bereiden agile organisaties zich voor op een onzekere toekomst. Door iedereen in de organisatie verantwoordelijk te houden om zich continu te blijven ontwikkelen en maximaal ‘fit for the future’ te zijn. Tijdens deze sessie bespreekt Marijn Tielemans hoe medewerkers binnen organisaties zelf in de lead kunnen zijn om nieuwe leer- en ervaringsmogelijkheden te verzilveren en om hun (learning) agility te vergroten.

Marijn Tielemans

Marijn Tielemans adviseert organisaties op het gebied van strategisch HR en agile talent management. Hij helpt organisaties bij de daadwerkelijke uitvoering van hun strategie door de maximale inzet van medewerkers. Hij is (mede) auteur van de boeken “The Secret of Agile Organizations” en “Strategisch Talent Management”. Zijn missie is om organisaties te helpen om het talent van hun medewerkers maximaal te benutten en om hun agility te vergroten waardoor zij zijn voorbereid zijn op een onzekere toekomst.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.